En tiedä ajatteleeko tai pelkääkö kukaan tätä seurausta kellojen siirrosta pysyvästi, mutta kirjoittelen siitä nyt kuitenkin.

Kaikki luultavasti tietävät, että puhelimet siirtelevät kelloja aikavyöhyketietokannan mukaan, kuten myös tietokoneet.

Jos kelloja siirrettäisiin pysyvästi, aikavyöhyketietokanta pitäisi päivittää puhelimista tai ne jatkaisivat kellojen siirtelyä samoina päivinä, kuin nytkin.

Ideaalitapauksessa kaikki laitevalmistajat päivittäisivät aikavyöhyketietokannat, mutta tämä ei tapahdu suurimmalla osasta puhelimista.

Tämä ongelma on kuitenkin helppoa ratkaista, koska mikäli siirtyisimme pysyvästi Keski-Euroopan aikaan, kelloja ei enää siirrettäisi ja se olisi niinkin helppoa kuin poistaa asetuksista automaattinen kellojen siirto käytöstä ja asettaa aika itse.

Android-laitteiden, jotka ovat suurin ongelma päivitysten suhteen, on myös kaksi muutakin vaihtoehtoa: aikavyöhyketietokannan päivittäminen itse (TimeZone Fixer (ROOT)) tai ulkoisen aikavyöhyketietokannan lataaminen.

TimeZone Fixer (ROOT)in tapauksessa puhelimeene täytyy olla pääkäyttäjäoikeudet, ja sen on sanottu joissakin tapauksessa sekoittavan puhelimen käyttöjärjestelmän niin että se on täytynyt asentaa uudelleen. Tällä tavalla puhelin kuitenkin jatkaa normaalisti toimintaa ulkomailla mukaanlukien maat, jotka ovat vaihtaneet aikavyöhykettä pysyvästi puhelimen aikavyöhyketietokannan tietämättä.

Ulkoisella aikavyöhyketietokannalla taas tarkoitan esimerkiksi ClockSync-sovellusta, joka päivittää laitteen ajan käyttäen internetin NTP-palvelimia) jolle on saatavilla oma aikavyöhyketietokantansa, jota käytettäessä laitteen omasta aikavyöhyketietokannasta ei välitetä. Haittapuolena tosin aikavyöhyke täytyy asettaa ClockSyncin asetuksista käsin ja vaihtaa aina esimerkiksi ulkomaille mennessä.

Linkkejä: