Stagefright on haavoittuvuus Androidissa, jolla haittakoodia voi ajaa etänä. Lue lisää Viestintävirasto Haavoittuvuus 067/2015

Valitin aluksi Facebook-seinälläni Viestintäviraston unohtaneen kertoa, kuinka rajoittaminen tapahtuu käytännössä ja myöhemmin minulle selvisi asia tarkemmin ja se olisi mahdollisesti ollut järkevämpää kirjoittaa tänne suoraan.

Tähän on kaksi minun tuntemaani tapaa

Automaattinoudon poistaminen käytöstä

 1. Avaa Viestitys
 2. Paina kolmen päällekkäisen pisteen kuvaa ja valitse Asetukset.
 3. Mene valikkoon Multimediaviesti ja poista rasti ruudusta “Automaattinouto”.

MMS APN-osoitteen poistaminen

Freenodessa (nykyisin Libera.Chat:issa) kanavalla #vapaakoodi mentiin pidemmälle ja poistettiin koko multimediaviestien APN-osoite.

VAROITUS: Et tämän jälkeen voi vastaanottaa multimediaviestejä ellet määritä APN-osoitetta uudelleen.

 1. Avaa Asetukset.
 2. Verkot välilehdellä valitse “Jakaminen & Verkkoyhteydet”.
 3. Valitse “Matkapuhelinverkot”
 4. Valitse “Tukipisteiden nimet”.
 5. Valitse operaattorinnimi MMS tai vastaava
 6. Paina kolmen päällekkäisen pisteen kuvaa ja valitse Poista APN.

Samasta paikasta löytyy myös toinen kiinnostava asetus internet-yhteyden käyttöön liittyvästä APN:stä, APN-Protokolla, jolla voidaan ottaa IPv6 käyttöön. Se pitäisi olla IPv4/IPv6 ja asetuksen vaihtamisen jälkeen mobiilidata tulee katkaista ja ottaa uudelleen käyttöön. Lisätietoja:


Nämä valikot on tarkistettu pikkuveljeni puhelimella.

 • Malli: LGE Spirit LTE
 • Android: 5.0.1
 • Operaattori: Tele Finland
  • Internet APN: “Sonera”
   • APN-osoite: internet
  • MMS APN: “Sonera MMS”
   • APN-osoite wap.sonera.fi

Tele Finland ja Sonera eivät muuten vieläkään ole saaneet IPv6:tta käyttöön ja ovat ainoat opraattorit Suomessa ilman sitä. Verkko toimii kuitenkin normaalisti, vaikka APN-protokollan vaihtaisi valmiiksi, IPv4/IPv6:ksi, koska jos se ei ole tuettu, puhelin yrittää APN-protokollaa IPv4.

Pikkuveljen puhelimessa APN:t ovat “Sonera” (käytetään internetiin APN-osoitteella “internet”) ja Sonera MMS (multimediaviestit, APN wap.sonera.net ). Puhelin on LG Sprit LTE Android-versiolla 5.0.1. Operaattori taas on Tele Finland, joka ei ymmärtääkseni vieläkään ole saanut itselleen IPv6:tta toimintaan ja sama pätee kai Soneraan.